Novice

Rastlinjaki imajo številne prednosti

Rastlinjaki imajo številne prednosti

Na vprašanje, katera vrsta rastlinjaka – stekleni, folijski ali polikarbonatni – je najboljša, ni enoznačnega odgovora. Vsaka vrsta ima svoje prednosti in slabosti, zato je potreben individualen pristop. Zato je ekipa za podporo LurShop.com tukaj, da vam pomaga pri izpolnjevanju vaših želja. Ne smemo vedno slediti trendom in kupovati zadnjih novosti. Lahko se zgodi, da so stari in zaupanja vredni materiali za določene cilje veliko bolj učinkoviti kot sodobni in novi materiali.

Za pravilno izbiro morate odgovoriti na naslednja vprašanja: Zakaj potrebujete rastlinjak? Kaj boste v njem gojili? Kakšno je želeno območje? V katerem letnem času se bo rastlinjak uporabljal? Koliko časa boste za to porabili? Koliko denarja ste pripravljeni porabiti zanj? Odgovore na vsa ta vprašanja je treba resno premisliti.

Prekrivanje rastlinjaka s folijo ni zapleteno, streho ali steno iz folije pa lahko vedno preprosto odstranite. Edina pomanjkljivost je, da boste morali folijo vsako leto znova namestiti. Pozimi pa lahko pozabite na filmski rastlinjak, saj je, če ne morete obiskati rastlinjaka in odmetavati snega, to še toliko bolje.

Pozimi se folija odstrani, tla pa prekrijemo s snegom, kar mikroorganizmom, ki živijo v tleh, zagotavlja naravno vlago in temperaturo. Če zemlja ni prekrita s snegom, globoko zamrzne in mikroorganizmi odmrejo, zato je treba pozimi zemljo v rastlinjaku prekriti z gnojem ali snegom, sicer se zemlja ne bo pravočasno odtajala za naslednjo sezono.

Pomemben vidik je tudi temelj rastlinjaka. Ali je treba za rastlinjak izdelati temelje? Tudi v tem primeru je vsak primer individualen. Po eni strani je rastlinjak, ki stoji na temeljih, bolj trpežen, a če se odločite spremeniti lokacijo rastlinjaka, bo to precej zapleteno in drago.

One thought on “Rastlinjaki imajo številne prednosti

  1. zofka jakoš pravi:

    Pozdravljeni, mene pa zanima , ali je možno da pri vas kupim rastlinjak in ga tudi montirate in koliko stane( velikost polikarbonatnega rast.cca 2,5x8m) ?Koliko je rok dostave in tudi montaže, če je možno?
    Hvala in lep dan.
    Zofka

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja