Potrebujete pomoč? Pokličite nas: +38641537009

Brezplačna dostava za vse izdelke

Prebrskaj

Potrebuješ pomoč)

Pokliči nas na +38641537009

Družanba Omrežja

Infografika ki prikazuje kaj je pomembno pri izbiri lokov za rastlinjak s poudarkom na rabljenih lokih Izpostavljene so širina in dolžina z najpogostejšimi izbirami 3m in 4m in možnostjo podaljševanja za 2 metra Omenjena je potreba po zaščitnem premazu proti koroziji debelina materiala kjer je za jeklene konstrukcije priporočena debelina od 08mm za aluminijaste okvirje pa od 3mm ter material kjer trg ponuja predvsem jeklene in aluminijaste okvirje Podpis MaxHomesi

Rabljeni loki za rastlinjak

Vrtičkarstvo je ena izmed dejavnosti, ki ne le da združuje uporabno z estetskim, ampak nam omogoča tudi, da se povežemo z naravo. Ena izmed ključnih struktur, ki vrtičkarjem pomaga maksimalno izkoristiti svoje vrtne površine, je rastlinjak. Članek bo raziskal možnosti, ki jih ponujajo rabljeni loki za rastlinjak, hkrati pa predstavil tudi prednosti novih rastlinjakov. Iz naše ponudbe na MaxHome.si bomo izbrali nekaj primernih izdelkov, ki vam bodo pomagali pri odločitvi, ali je bolje investirati v nov ali rabljen rastlinjak.

Kazalo

1. Rabljeni loki za rastlinjak in zakaj jih izbrati?

 1. Rabljeni loki za rastlinjak so privlačna opcija za mnoge vrtnarje, predvsem zaradi njihove cene. Stroškovno ugodnejša rešitev v primerjavi z nakupom novih, rabljeni loki ponujajo priložnost za gradnjo funkcionalnega rastlinjaka brez večjih začetnih investicij. Poleg tega je recikliranje materialov odličen način za zmanjšanje okoljskega odtisa, saj dajejo materialom novo življenje.

Kljub temu je pomembno preveriti kakovost in stanje lokov za rastlinjak pred nakupom, saj lahko prekomerna obraba ali poškodbe materiala vplivajo na njihovo dolgoročno vzdržljivost in učinkovitost.

Kljub temu je pomembno preveriti kakovost in stanje lokov pred nakupom, saj lahko prekomerna obraba ali poškodbe materiala vplivajo na njihovo dolgoročno vzdržljivost in učinkovitost.

Rabljeni loki rastlinjaka maxy simple pokriti z polikarbonatnimi ploščami debeline 6mm Spodaj je viden del vrta katerega pokriva polikarbonatni rastlinjak

2. Prednosti novih rastlinjakov

Novi rastlinjaki prihajajo z več prednostmi, ki jih rabljeni rastlinjaki morda ne morejo zagotoviti:

  • Daljša življenjska doba: Novi materiali zagotavljajo daljšo vzdržljivost in manj vzdrževanja.

  • Garancija: Novi rastlinjaki običajno vključujejo garancijo, ki zagotavlja dodatno varnost ob morebitnih težavah. Sam ne bi niti pomislil o nakupu rastlinjaka od prodajalca, ki ne ponuja vsaj 10 let garancije na polikarbonat ter vsaj 5 let garancije proti rjavenju konstrukcije.

  • Tehnološke izboljšave: Sodobni rastlinjaki lahko vključujejo izboljšane tehnologije za dodatno trdnost rastlinjaka v težkih vremenskih razmerah ter optimizacijo rasti rastlin.

3. Kako izbrati pravi rastlinjak za vaš vrt?

Pri izbiri idealnega rastlinjaka je ključnega pomena razmisliti o rabljenih lokih za rastlinjak in novih modelih, da zagotovite najboljše pogoje za rast vaših rastlin. Pomembno je upoštevati prostor, klimatske razmere, materiale in proračun.

 

  • Prostor: Prva stvar, ki jo je treba upoštevati, je velikost vašega vrta. Rastlinjaki so na voljo v različnih oblikah in velikostih, zato je pomembno, da izberete model, ki se bo prilegal prostoru, ki ga imate na voljo, ne da bi oviral gibanje okoli njega.

  • Klimatske razmere: Vaša lokacija močno vpliva na tip rastlinjaka, ki ga boste potrebovali. V hladnejših podnebjih boste morda želeli izbrati rastlinjak z boljšo izolacijo, medtem ko v toplejših območjih potrebujete dobro prezračevanje.

  • Materiali: Rastlinjaki so lahko narejeni iz stekla, plastike ali polikarbonata. Steklene rastlinjake odlikuje dolga življenjska doba in estetski videz, vendar so dražji in bolj občutljivi na poškodbe. Polikarbonatni rastlinjaki ponujajo dobro izolacijo in so odporni na udarce, medtem ko so plastični rastlinjaki cenovno ugodnejši, vendar zahtevajo pogostejšo zamenjavo folije.

  • Proračun: Vaš proračun bo igral pomembno vlogo pri izbiri rastlinjaka. Čeprav so rabljeni rastlinjaki cenejši, lahko zahtevajo dodatna popravila ali nadgradnje.

Katere produkte priporočam?

Sam prisegam na kakovost, in ker pri rabljenih rastlinjakih in lokih kupuješ mačka v žaklju, priporočam nakup novih uzdelkov. Ponudnikov in prodajalcev je veliko vendar je razlika v kvaliteti produktov. Sam najraje izberem ponudnika Maxyhome pri katerem še nikoli nisem ostal ” lačen “, spodaj pa je nekaj predlogov kaj je trenutno ” in” 

4. Zaključek

Ne glede na to, ali se odločite za rabljeni ali nov rastlinjak, je pomembno, da izberete model, ki najbolje ustreza vašim potrebam. Upamo, da vam je ta članek pomagal razumeti ključne dejavnike, ki vplivajo na izbiro rastlinjaka, in vas opremil z informacijami, potrebnimi za informirano odločitev. Srečno vrtnarjenje!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Brezplačna dostava

Za vse izdelke naročene v EU

Enostavno vračilo v 14 dneh

14-dnevna garancija za vračilo denarja

Zanesljiva garancija

Strokovna podpora pri uveljavljanju garancije

100% varno plačilo

PayPal / MasterCard / Visa